Pierre Résimont, ambassadeur van de esdoornroute in Montreal

Het zijn drukke dagen voor onze nieuwe Meesterkok Pierre Résimont (L’Eau Vive, Profondeville/Namen). Na de opening van zijn tweede restaurant, de hedendaagse bistro Le Comptoir de L’Eau Vive in Erpent, en zijn komst bij de Meesterkoks van België, nam hij deel aan het ‘Feest van de esdoorn’ in Montreal. De esdoorn is economisch een belangrijke boom in Canada. Van het sap van de esdoorn wordt een zoete stroop gemaakt. Canada is de grootste producent van deze esdoornsiroop (maple syrup).  
5 februari laatstleden werd onze tweesterren chef er in het Ritz-Carlton, tijdens het jaarlijkse Fête de l’Erable (het feest van de esdoorn), benoemd tot ‘Ambassadeur officiel de la route de l’érable’, Ambassadeur van de esdoornroute. Pierre Résimont bereidde er een prestigieus banket voor zowat 150 Vips. Bij het viergangen menu serveerde hij er ook voor het eerst esdoornwater. Dit water wordt tijdens de volgende lente gecommercialiseerd. Pierre Résimont is de eerste chef ter wereld die ermee aan de slag mag. Hij nam eveneens deel aan een seminarie van ‘creatievelingen’ van de Esdoornroute, voor wie hij een voordracht gaf. 

Wil je meer weten over deze dynamische Waalse Meesterkok ? Eind maart wordt Pierre Résimont onze ‘chef van de week’. Afspraak hier op onze website.